Ti si nešto posebno

Ti si nešto posebnoJedan poznati govornik počeo je svoj seminar tako što je podigao novčanicu od 50 eura u vis. U prostoriji je bilo ukupno 200 ljudi. Pitao je: “Ko želi ovu novčanicu?” Sve ruke su se podigle. Nastavio je: “Ovih 50 eura daću nekome od vas, ali najprije ću još nešto učiniti.” Zgužvao je novčanicu. Potom je upitao: “Da li je još uvijek hoćete?” Sve ruke su bile i dalje u zraku. Zatim je nastavio: “A, kad ovo učinim?” Bacio je novčanicu na pod, i cipelama je utrljao u prljavi pod. Podigao je novčanicu; bila je zgužvana i potpuno prljava. “Dobro, ko je hoće još uvijek?” Još uvijek su sve ruke bile podignute.
Onda je rekao: “Dragi prijatelji, upravo smo naučili jednu jako vrijednu lekciju. Što god sam uradio sa ovom novčanicom, vi ste je htjeli i dalje, jer ni u jednom momentu nije izgubila na vrijednosti. U svakom trenutku je vrijedila 50 eura.”

“Često nam se desi u životu, da nas neko odgurne od sebe, da padnemo nisko, da se osjećamo kao izgužvani i bačeni u blato. To su činjenice iz svakodnevnog života.” “Ponekad se osjećamo kao da ne vrijedimo ništa.” Bez obzira što ti se dogodilo u životu, ili će se tek dogoditi, TI nikada nećeš izgubiti na vrijednosti. Bio (bila) prljav(a) ili čist(a), izgužvan(a) ili ispeglan(a), TI si i dalje neprocjenjiv(a) za sve one, koji te vole više od ičega na svijetu. Naši životi se ne vrednuju prema tome što radimo, ili koga poznajemo, već prema ONOME ŠTO JE BOG ZA NAS URADIO.” Ti si nešto posebno, ne zaboravi to NIKADA!” Broji svoje uspjehe, a ne probleme i brige. Uvijek imaj na umu: Jednostavni ljudi su sagradili Nojevu barku a veliki stručnjaci Titanik!

Izvor: Internet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.